Dulce De Leche

Sastojci
1, 5 l mlijeka
1/2 kg šećera
5 vrećica vanilin šećera
125 gr maslaca
1 žličica sode bikarbone
Rižin puding je najljepši i najslađi oblik riže . Ovaj put, kad se malo razlikujemo u receptu kao što to radimo i kuhamo uz dodatak žumanjka i nastavimo kuhati u porcioniranom pećnici, pećnica vam peče. Kad se cimet jede hladan uz dodatak cimeta, neće biti pun ukusa. Štaviše, recept koji je u potpunosti suzdržan i nikada nije izgubio konzistenciju. Pečeni pirinčani puding s kojim možete diviti ukusu neke namirnice!
Priprema
1.
Stavite mlijeko da se kuha na najslabijoj vatri, dodajte mu šećer, vanilin šećer i maslac.
2.
Kuhajte tako sve dok se ne počne zgušnjavati. (Ne znam točno koliko je to vremenski, no svakako nije manje od 2 sata, to varira valjda od jednog do drugog slučaja, kod mene je trajalo oko 2 sata, pretpostavljam da je u pitanju masnoća mlijeka, jačina vatre i slično..)
3.
Sad pazite, jer svako malo morate promiješati, pazite da ne iskipi.
4.
Probajte gustoću na ohlađenom tanjuriću, kao što se proba za marmeladu, ili pekmez.
5.
Kad se zgusnulo baš koliko vama odgovara, isključite vatru i dodajite sodu, kao da solite, pažljivo pomalo sipajući iz žličice i žustro miješajući da ne iskipi, jer ako to ne budete uradili imaš ćete kreme svuda okolo.
6.
Prespite u prikladne posude ili tegle.
Posluživanje
Maslac sam stavila iz jednog razloga, a to je da povećam mlijeku postotak mliječne masti, što mi je izuzetno uspjelo i vrlo se lijepo sjaji i kremast je skroz, vrlo sam zadovoljna.
Od ove količine sastojaka ispalo mi je 1 puna tegla od 700 gr, i jedna manja tegla od 400 gr, nepuna.
Takođe možete kuhati u porcioniranim posudama otpornim na toplinu, pripremljenim od aluminijske folije. Obavezno dodajte dovoljno vode u posudu za pečenje da ne pređe polovinu posuđa otpornog na toplinu. Vrlo je važno da voda koja ključa tijekom procesa kuhanja ne dodiruje pirinčani puding. Možete upravljati grill sekcijom pećnice.

Top