BAKLAVA ROLNICE

Sastojci
500gr kora za baklavu
Za sirup:
1 kesica vanilin šećera
3 kriške limuna
600gr šećera
1/2l vode
Za fil:
100gr šečera
300gr mlevenih oraha
200gr griza
1 kašikica praška za pecivo
po potrebi vode
po potrebi ulje za premazivanje kora

Evo najljepšeg kolačića od jabuka, jedan od najljepših recepata za kolačiće ! Ovaj hrskavi recept za kolače od jabuka, koji će vam ukrasti srca svojom konzistencijom u ustima, koja se sastoji od praktičnih kolačića , naletjet će na pomoć onima koji žele napraviti prave jabučne kolačiće veličine njegovih oblika, sastojaka i tijesta.

Priprema
1.
Skuvamo sirup od šećera, vanilin šećera i vode. Kad provri kuvamo 5 minuta i pri kraju dodamo kriške limuna. Ostavimo sirup da se ohladi.

2.
Napravimo fil: Pomešamo šećer, mlevene orahe, griz i prašak za pecivo, dodamo vode(oko1/2dcl) toliko da nam smesa bude kompaktna.

3.
Uzmemo kore prvo ih izbrojimo da bude 20 komada, jer treba da bude 10 rolnica. Fil isto podelimo na 10 delova. Filujemo rolnicu ovako: kora, poprskamo koru uljem, pa druga kora, poprskati uljem i na jedan kraj kore staviti deo fila i čvrsto urolati, tako 10 puta.Rolate premažemo uljem isečemo ih dužine 5cm i pečemo na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
4.
Kad se rolati ispeku, prelijemo ih hladnim sirupom i ostavimo da dobro rolati upiju sirup.

Stavimo na dno čajne vode za ovaj najisprobaniji recept za kolače od jabuka, gdje možete pronaći sve trikove kako sakriti što treba učiniti da kolač od jabuka postane hrskav. Apple kolačići nas čekaju. Pozvani ste na naš recept za kolače od jabuka, koji se raspršuju u ustima i daju ljudima mir nakon kolača sa jabukom od cimeta. Uživajte u obroku. Video recepta kolačića od jabuka ostavili smo za vas.
Top