MRKVA, CVEKLA I JABUKA: Neprikosnoveni napitak za jako i zdravo tijelo

Organizam vam jača, mršate, a bolesti vas zaobilaze. Sigurni smo da ne trebate bolji razlog za pripremu ovog prirodnog eliksira. Iznenadit će vas šta ćete dobiti kad zajedno izmiješate sok od cvekle, šargarepe i jabuke. Ništa manje nego čarobni napitak koji je stekao svjetsku slavu zbog svojih nevjerovatnih dobrobiti za zdravlje. Prvi put počeo je da se upotrebljava unutar tradicionalne kineske medicine u liječenju raznih bolesti.

ČUVA SRCE I KRVNE SUDOVE:

Čarobni napitak je veliki prijatelj srca, zahvaljujući kombinaciji ljekovitih svojstava šargarepe, jabuke i cvekle. U soku od šargarepe nalaze se fitonutrijenti koji podstiču zdravlje srca, kao što su alfa i beta-karoten, te lutein.

Zahvaljujući jabuci, napitak pozitivno deluje na povišen nivo lošeg holesterola u krvi (LDL), reguliše krvni pritisak i štiti srce od raznih bolesti. Cvekla pomaže arterijama da sačuvaju elastičnost i dokazano smanjuje nivo holesterola u krvi.

IZVRSTAN JE ZA KOŽU:

Istraživanja su pokazala da sok od cvekle, šargarepe i jabuke ima sve što je potrebno za savršenu kožu. Pomoći će vam u održavanju kože čistom, bez bubuljica i akni.

Izvrsno je protivupalno sredstvo, koje liječi kožna oboljenja povezana s virusima i bakterijama, kao i s alergijama. Bogatstvo prirodnih sastojaka usporiće proces starenja kože i pomoći kod bora, suhe i oštećene kože, te joj vratiti sjaj i elastičnost.

ČUVA NAŠ VID:

Uz pomoć ovog napitka možete rešiti problem suhih, crvenih i umornih očiju. Prirodni sok pomoći će vam da odmorite oči nakon dugotrajnog rada za računarom i sačuvati njihovo prirodno zdravlje. Obilje vitamina A dokazano pomaže da se sačuva vid. (Tekst se nastavlja ispod)

EVO KAKO SAMI MOŽETE SPREMITI OVAJ NAPITAK:

Za pripremu vašeg čudotvornog napitka ne morate da se zamarate tačno određenim količinama. Prema svom ukusu možete staviti više šargarepe ili jabuka. Upotrijebite neoguljene plodove iz organskog uzgoja. Nutritivno su bogatiji i zdraviji jer nisu tretirani pesticidima i drugim štetnim hemikalijama. Oni koji žele da izvuku najviše koristi iz ovog soka, trebalo bi da zastupaju sve tri namirnice u istim količinama. Npr: 3 jabuke, 3 cvekle i 3 šargarepe.

Od svježeg voća i povrća napravite sok u sokovniku – isijecite jabuku, cveklu i šargarepu i izmiksajte. Procijedite, izlijte u teglu i čuvajte u frižideru, ako ste napravili veću količinu soka. Napitak ne bi trebalo dodatno zasladiti. Ali, možete mu upotpuniti ukus svježim sokom limete ili limuna koji je bogat C vitaminom. Tako ćete spriječiti oksidaciju soka.

Top