POBIJEDILA RAK: Ona je primjenila ovu kinesku metodu i izliječila se

Da li ste čuli za Džejn Plant? Ona je profesorka kojoj je dijagnostifikovan rak u 42. godini. Kada joj je postavljena dijagnoza, odmah je pomislila da joj je karijera gotova i da će joj se život završiti, u svakom smislu. Međutim, odlučila je da se bori. Rak se kod Džejn vratio 4 puta prije nego što ga se otarasila potpuno.
Ono što je pomnoglo da se Džejn riješi ove grozne napasti je potpuna promjena ishrane i načina života. Kada je postala bolesna i kada joj je postavljena dijagnoza prvi put, njen muž je radio u Kini. Počeo je da pravi istraživanja o raku i shvatio da veoma mali broj ljudi boluje od njega u Kini. Otkrio je da oni imaju poseban način ishrane.
Kinezi svoju ishranu baziraju na hrani koja ima veoma mali broj masnoće, a bogatu vlaknima, koja su veoma bitna u borbi protiv raka dojke. Takođe, Kinezi ne jedu mnogo mliječnih proizvoda. Zaključio je da je to srž problema. Džejn je rekla da je, prije nego što joj je dijagnostikovan rak, jela mnogo različitih mliječnih proizvoda.
Kinezi svoju ishranu baziraju na hrani koja ima veoma mali broj masnoće, a bogatu vlaknima, koja su veoma bitna u borbi protiv raka dojke. Takođe, Kinezi ne jedu mnogo mliječnih proizvoda. Zaključio je da je to srž problema. Džejn je rekla da je, prije nego što joj je dijagnostikovan rak, jela mnogo različitih mliječnih proizvoda.

Evo djelića njene priče:

“Moji prijatelji i kolege iz Kine slali su mi pisma, razglednice i različite biljne prozivode. Oni su pomoću njih izliječili rak, a kada sam vidjela šta su mi poslali – smijala sam se. Zaista mi je bilo nevjerovatno da neke od njih mogu da me zaštite, ili izliječe od raka.

Međutim, stalno sam se pitala: Zašto žene u Kini nemaju rak dojke? Morala sam ovo da ispitam detaljnije. Potražila sam pomoć naučnika jer sam željela da dobijem logično objašnjenje.

Radili smo dugo na istraživanju, kada je neko od nas dobio ideju: “Kinezi ne jedu mliječne proizvode!”

Prilično smo bili šokirani otkrićem, ali smo u isto vrijeme bili veoma uzbuđeni. Kockice su počele da se sklapaju. Počela sam da razmišljam o svojim bliskim prijateljima Kinezima, koji su vjerovali da je mlijeko samo za bebe. O svom kolegi, koji je uvijek ljubazno odbijao moje ponude za kurs iz poznavanja sireva, kao i o brojnim ljudima koji ne mogu da tolerišu mlijeko.

Nisam mogla da se sjetim nikoga iz Kine ko koristi mliječne ili kravlje proizvode kako bi nahranili svoje bebe. Naime, Kinezi su se uvijek čudili našem preteranom zanimanju za mlijeko i mliječne proizvode.

Otkrili smo da je mlijeko glavni uzrok svih alergija, a više od 70 odsto svjetske populacije ne može da svari mliječni šećer, laktozu.

Prije nego što mi je postavljena dijagnoza raka dojke, konzumirala sam dosta mliječnih proizvoda; jogurt, obrano mlijeko, i nemasni sir, a to je bio moj glavni izvor proteina.

Tokom hemoterapije koju sam dobila za peti put kada mi se vratio rak, morala sam da konzumiram i organski jogurt kako bi pomogao varenje i podržao razvoj dobrih bakterija u crijevima. Ipak, otkrila sam da je 1989. godine, jogurt povezivan sa rakom jajnika. Dr Daniel Krejmer sa Harvarda pregledao je stotine žena sa rakom jajnika i osmislio svoju ishranu.

Zbog toga sam odustala od mliječnih proizvoda u potpunosti, uključujući mlijeko, jogurt, maslac, i sve vrste mliječnih proizvoda.

Odjednom, otkrila sam da su brojni proizvodi koje svakodnevno koristimo, kao što kolači, keks, supa iz kesice, soje, maslina i suncokretovog ulja, margarina, prepuni mliječnih proizvoda u nekom obliku. Predložila sam doktoru ovu dijetu, i za samo nekoliko dana, moja kvrga se smanjila!

Poslije dvije nedenje, završila sam hemoterapiju i nisam koristila ništa od mliječnih proizvoda. Kvrga je počela da me svrbi, zatim je omekšala, a onda se smanjila.

Šest nedelja bez mliječnih proizvoda, počela sam praktikovanje meditacije za jedan sat dnevno, i iz vedra neba, osjetila sam da mi je kvrga nestala. Pitala sam muža da mi pomogne, ali ni on nije bio u stanju da nađe ništa. U bolnici su mi kasnije isto rekli. Nisu mogli da nađu kvrgu.

Specijalista je bio zapanjen ovim otkrićem, ali kada sam objasnila svoj tretman, on je bio prilično skeptičan. Ipak, danas, čuo sam da on koristi mape smrtnosti od raka u svojim predavanjima, pa čak i savjetuje pacijentima da izbjegavaju mliječne proizvode.

Sa ove tačke gledišta, razumem odnos između raka dojke i mliječnih proizvoda kao što sam shvatila vezu između raka pluća i pušenja.

Čvrsto vjerujem da je moje otkriće pomoglo da izliječim rak dojke, da održava ravnotežu mog hormonalnog sistema, kao i zdravlje mojih grudi. Možda će vam biti teško da povjerujete da takva prirodna supstanca kao mlijeko zapravo može dovesti do takvih zdravstvenih problema, ali ne zaboravite da sam živi dokaz za to,” ispričala je Džejn.

Pogledajte video:

Izvor: stil.kurir.rs

Top