Ukusne i veoma su dekorativne, a možete ih valjati u kokos, orahe, mljeveni keks… SNIKERS KUGLICE

Sastojci
300 gr. šećera
1 dcl vode
125 gr. margarina
200 gr. mlevenog keksa
200 gr. mlevenog kikirikija
još
100 gr čokolade
20 gr margarina
3 kašike ulja
200 gr. seckanog kikirikija

Priprema
1.
ušpinovati šećer sa vodom i u vruće dodati margarin, kad se otopi dodati keks i kikiriki, ostaviti masu da se ohladi i onda praviti kuglice ,umakati u glazuru od čokolade i zatim odmah u kikiriki


Kad život postane užurban, svoj omiljeni desert napravite u zalogaje veličine zalogaja! Ove snickers bliss kuglice izuzetno je jednostavno napraviti, super su zadovoljavajuće i imaju savršenu ravnotežu slatkoće i slanosti.  Ove blaženstvene kuglice bazirane su na mom snickers cheesecakeu, koji su jedan od najpopularnijih deserta u mom poslu s kolačima. Volim to jer ima savršenu ravnotežu svih svjetova. Ima slatki sloj kriške karamele, zasitnih hrskavih kikirikija i glatkog sira. (recept za ovaj snickers cheesecake možete dobiti iz moje e-knjige ): Međutim, kako je u posljednje vrijeme život posebno zauzet. Organiziram milion događaja za  Melbourn, izrađujem tortu za vjenčanje mog rođaka u posjećujem Instagram prijatelje u Sidneju i tako dalje. Morao sam pronaći načine kako se izboriti (haha), i zaista mi je pomoglo da uzmem unaprijed pripremljenu zdravu užinu iz svog frižidera / zamrzivača. Kako bih pojednostavio stvari, smislio sam ove kuglice za blaženstvo. U jednom zalogaju, odmah vas zasiti ne previše slatko punjenje od kikirikija i hrskave mrvice kikirikija. Ovaj sam recept napravila za lokalni kafić / restoran i bili su tako smiješno popularni! Moj partner, koji zapravo ne jede maslac od kikirikija, čak je i proždirio 6 od njih u jednom sedenju!
Dodajte kikiriki u procesor za hranu i pirjajte dok ne formira grube mrvice. Izvadite ¾ šalice mrvica kikirikija i stavite po strani.
Izmutite datulje i dodajte u procesor hrane s kakaom u prahu, kokosovim nektarom i soli. Obradite dok se ne kombinuju. Smjesa treba biti dovoljno čvrsta da se uvalja u kuglice. Ako je presuha, dodajte crticu vode. Ako je previše mokro, dodajte još kikirikija.
Smjesu razvaljajte u kuglice i uvažite u zdrobljene kikiriki.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 1 nedelje ili u zamrzivaču nekoliko meseci.
Top